Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Dýňová sekaná s telecím masem

Mikeš
1hlas
Hodnotit

1h a 30min

30min příprava

60min vaření

587 kJ

energetická hodnota na 100g

180 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:8g tuky6g sacharidy8g bílkoviny

Dýňové pyré dodá pokrmu chuť a šťavnatost.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 500 g mletého telecího masa
  • 250 g mletého vepřového masa
  • 500 g dýně Hokaido
  • 2 plátky toustového chleba
  • 1 ks rozšlehané vejce
  • 2 lžíce strouhanky - nebo podle potřeby
  • 100 g strouhaného tvrdého sýra
  • 200 g vařených brambor
  • 0.5 lžičky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 250 ml masového vývaru
  • Na potření
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  • Omytou dýni rozkrojte (Hokaido nemusíte loupat) vyndejte semínka, nakrájejte ji na klínky a uvařte ji v osolené vodě doměkka. Měkkou dýni sceďte a nasypte ji do velké misky.
  • Vychladlou dýni rozmačkejte vidličkou, nebo mačkadlem na brambory.
  • K dýni přidejte mleté maso, rozdrobený toustový chléb, vejce, nastrouhané vařené brambory, sůl, pepř, strouhaný sýr a podle potřeby strouhanku.
  • Vše promíchejte a vytvarujte „šišku“.
  • Šišku položte do pekáčku, potřete ji olejem, podlijte vývarem, nebo vodou a pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 50 minut.
Batátová polévka se špenátem

Batátová polévka se špenátem

3 hlasy
55min 344kJ 99 Kč
Bramborový salát s jogurtem

Bramborový salát s jogurtem

4 hlasy
45min 408kJ 55 Kč

Podobné recepty

Kuřecí sekaná

Kuřecí sekaná

3 hlasy
1h a 30min 617 kJ 150 Kč
Vepřová sekaná s dýní

Vepřová sekaná s dýní

3 hlasy
1h a 20min 754 kJ 160 Kč
Glazovaná sekaná z vepřového masa

Glazovaná sekaná z vepřového masa

5 hlasů
2h a 5min 726 kJ 200 Kč
Sekaná z krůtího masa s houbami

Sekaná z krůtího masa s houbami

0 hlasů
2h a 5min 571 kJ 180 Kč
Mleté hovězí maso se sušenými rajčaty

Mleté hovězí maso se sušenými rajčaty

7 hlasů
1h a 30min 685 kJ 180 Kč
Sekaná plněná sýrem

Sekaná plněná sýrem

6 hlasů
1h a 30min 798 kJ 220 Kč

Články nejen o vaření