Prostreno.cz

Dýňová sekaná s telecím masem

Dýňové pyré dodá pokrmu chuť a šťavnatost.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 591 kJ / 141 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy6g
tuky8g

Ingredience na

  • 500 g mletého telecího masa
  • 250 g mletého vepřového masa
  • 500 g dýně Hokaido
  • 2 plátky toustového chleba
  • 1 ks rozšlehané vejce
  • 2 lžíce strouhanky - nebo podle potřeby
  • 100 g strouhaného tvrdého sýra
  • 200 g vařených brambor
  • 0.5 lžičky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 250 ml masového vývaru
  • Na potření
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Omytou dýni rozkrojte (Hokaido nemusíte loupat) vyndejte semínka, nakrájejte ji na klínky a uvařte ji v osolené vodě doměkka. Měkkou dýni sceďte a nasypte ji do velké misky.
  2. Vychladlou dýni rozmačkejte vidličkou, nebo mačkadlem na brambory.
  3. K dýni přidejte mleté maso, rozdrobený toustový chléb, vejce, nastrouhané vařené brambory, sůl, pepř, strouhaný sýr a podle potřeby strouhanku.
  4. Vše promíchejte a vytvarujte „šišku“.
  5. Šišku položte do pekáčku, potřete ji olejem, podlijte vývarem, nebo vodou a pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 50 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    112,07g
  • Sacharidy:

    172,76g
    • Cukry:

      8,03g
  • Tuky:

    172,62g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 141 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

42

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Pečená vejce s pažitkou

(18 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

(29 hlasů)

Dušené houby na toastu

(21 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Dýňová sekaná s telecím masem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat