2h a 5min
35min příprava
1h a 30min vaření
725 kJ
energetická hodnota na 100g
200 Kč
cena za celý pokrm
Nutriční informace na 100 gramů:12g tuky7g sacharidy7g bílkoviny
Sekaná glazovaná kečupem a pivem.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
2 lžíce
hnědého cukru
2 lžíce
sojové omáčky
1 lžíce
dijonské hořčice
200 ml
kečupu
200 ml
světlého piva
2 lžíce
rumu
1 kg
mletého vepřového masa
2 plátky
toustového chleba
150 ml
mléka
1 ks
šalotka
1 ks
pečené červené papriky v oleji
- dobře okapaná
2 ks
rozšlehaných vajec
1 lžíce
koření na steaky
- nebo jiné oblíbené
2 špetky
soli
0.5 hrnku
petrželky
- nakrájené
Na vymazání
2 lžíce
oleje
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 190 °C.
Do menší misky dejte plátky toustového chleba a přelijte je mlékem.
Do rendlíku dejte hnědý cukr, hořčici, kečup, přidejte pivo, sojovou omáčku a mírném ohni vařte, až se směs zredukuje na polovinu. Rum přidejte až před dokončením vaření.
Do velké misky dejte maso, přidejte rozšlehaná vejce, petržel, koření, sůl, jemně nasekanou šalotku, nakrájenou papriku, namočený toustový chléb a vše důkladně vymíchejte.
Z připraveného masa vytvarujte šišku, kterou položte do vymazaného pekáčku, nebo zapékací misky.
Maso potřete polovinou glazury a pečte v troubě 50 minut. Podle potřeby podlijte malým množstvím vody, nebo vývaru.
Maso potřete zbytkem glazury a pečte ještě 15-20 minut.
TIP:
Glazování je postup, který se používá k tomu, aby se docílilo u některých potravin při pečení nebo po dokončení vlhkého a lesklého povrchu, glazury. Ke glazování před pečením se používají různé tekutiny, například mléko nebo pivo, dále pak rozšlehaná vejce, zředěný med a další.