Glazovaná sekaná z vepřového masa
Sekaná glazovaná kečupem a pivem.
-
2h a 5min
35min příprava
1h a 30min vaření
-
725 kJ / 173 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny7g
sacharidy7g
tuky12g
Ingredience na
- 2 lžíce
hnědého cukru
- 2 lžíce
sojové omáčky
- 1 lžíce
dijonské hořčice
- 200 ml
kečupu
- 200 ml
světlého piva
- 2 lžíce
rumu
- 1 kg
mletého vepřového masa
- 2 plátky
toustového chleba
- 150 ml
mléka
- 1 ks
šalotka
- 1 ks
pečené červené papriky v oleji
- dobře okapaná
- 2 ks
rozšlehaných vajec
- 1 lžíce
koření na steaky
- nebo jiné oblíbené
- 2 špetky
soli
- 0.5 hrnku
petrželky
- nakrájené
- Na vymazání
- 2 lžíce
oleje
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 190 °C.
- Do menší misky dejte plátky toustového chleba a přelijte je mlékem.
- Do rendlíku dejte hnědý cukr, hořčici, kečup, přidejte pivo, sojovou omáčku a mírném ohni vařte, až se směs zredukuje na polovinu. Rum přidejte až před dokončením vaření.
- Do velké misky dejte maso, přidejte rozšlehaná vejce, petržel, koření, sůl, jemně nasekanou šalotku, nakrájenou papriku, namočený toustový chléb a vše důkladně vymíchejte.
- Z připraveného masa vytvarujte šišku, kterou položte do vymazaného pekáčku, nebo zapékací misky.
- Maso potřete polovinou glazury a pečte v troubě 50 minut. Podle potřeby podlijte malým množstvím vody, nebo vývaru.
- Maso potřete zbytkem glazury a pečte ještě 15-20 minut.
TIP:
Glazování je postup, který se používá k tomu, aby se docílilo u některých potravin při pečení nebo po dokončení vlhkého a lesklého povrchu, glazury. Ke glazování před pečením se používají různé tekutiny, například mléko nebo pivo, dále pak rozšlehaná vejce, zředěný med a další.