Prostreno.cz

Glazovaná sekaná z vepřového masa

Sekaná glazovaná kečupem a pivem.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 2h a 5min

    35min příprava

    1h a 30min vaření

  • 725 kJ / 173 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy7g
tuky12g

Ingredience na

  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 200 ml kečupu
  • 200 ml světlého piva
  • 2 lžíce rumu
  • 1 kg mletého vepřového masa
  • 2 plátky toustového chleba
  • 150 ml mléka
  • 1 ks šalotka
  • 1 ks pečené červené papriky v oleji - dobře okapaná
  • 2 ks rozšlehaných vajec
  • 1 lžíce koření na steaky - nebo jiné oblíbené
  • 2 špetky soli
  • 0.5 hrnku petrželky - nakrájené
  • Na vymazání
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Do menší misky dejte plátky toustového chleba a přelijte je mlékem.
  3. Do rendlíku dejte hnědý cukr, hořčici, kečup, přidejte pivo, sojovou omáčku a mírném ohni vařte, až se směs zredukuje na polovinu. Rum přidejte až před dokončením vaření.
  4. Do velké misky dejte maso, přidejte rozšlehaná vejce, petržel, koření, sůl, jemně nasekanou šalotku, nakrájenou papriku, namočený toustový chléb a vše důkladně vymíchejte.
  5. Z připraveného masa vytvarujte šišku, kterou položte do vymazaného pekáčku, nebo zapékací misky.
  6. Maso potřete polovinou glazury a pečte v troubě 50 minut. Podle potřeby podlijte malým množstvím vody, nebo vývaru.
  7. Maso potřete zbytkem glazury a pečte ještě 15-20 minut.

TIP:

Glazování je postup, který se používá k tomu, aby se docílilo u některých potravin při pečení nebo po dokončení vlhkého a lesklého povrchu, glazury. Ke glazování před pečením se používají různé tekutiny, například mléko nebo pivo, dále pak rozšlehaná vejce, zředěný med a další.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Glazovaná sekaná z vepřového masa

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat