Prostreno.cz

Hovězí rendlík s hruškami

Nebojte se kombinace masa a ovoce. Hrušky dodají celému pokrmu skvělou chuť.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 2h a 25min

    25min příprava

    2h a 0min vaření

  • 623 kJ / 148 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy7g
tuky11g

Ingredience na

  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 1 ks velké cibule
  • 700 g hovězího masa - zadní, krk, kližka
  • 1 ks velká mrkev
  • 600 ml hovězího vývaru
  • 5 lístků libečku
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého černého pepře
  • 1 stroužek česneku
  • 250 ml suchého červeného vína
  • 2 ks hrušek
  • 1.5 lžíce kukuřičného škrobu
  • Na posypání
  • 2 lžíce čerstvého tymiánu - nasekaného

Postup přípravy

  1. Na oleji nechte zpěnit nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Maso nakrájejte na kostky, nasypte je k cibuli a maso orestujte.
  3. Přidejte oloupanou, na plátky nakrájenou mrkev, libeček, maso zalijte vývarem, vínem a duste doměkka.
  4. Když je maso skoro měkké přidejte k masu na menší kousky nakrájené, oloupané hrušky (pokud nechcete, nemusíte hrušky loupat), podle chuti osolte, opepřete, zahustěte kukuřičným škrobem a duste, až je maso zcela měkké.
  5. Měkké maso posypte tymiánem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí rendlík s hruškami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat