Prostreno.cz

Rybí rizoto

Zjednodušené Italské rizoto s rybou a hráškem, je lehké, rychlé a skvělé nejen pro letní dny.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 661 kJ / 158 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy22g
tuky4g

Ingredience na

  • 250 g rýže - nejlépe Arborio
  • 500 g rybího filé - mraženého, nebo chlazeného
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 4 lžíce másla
  • 1 stroužek česneku
  • 1 ks cibule
  • 1 ks bobkového listu
  • 0.5 lžičky soli
  • 250 g hrášku - čerstvý,nebo mražený
  • 1 lžíce citronového tymiánu - čerstvý-lístečky
  • Na ozdobu
  • 1 hrst oblíbených bylinek - směs

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno.
  2. Filé nakrájejte na kousky.
  3. Rýži uvařte podle návodu na obalu.
  4. Ve velké pánvi rozehřejte 2 lžíce másla, přidejte na plátky nakrájený česnek a nakrájenou cibuli.
  5. Přidejte 100 ml vývaru, přisypte hrášek a 5 minut duste.
  6. Rybí filé vložte do rendlíku se 2 lžícemi rozehřátého másla, přidejte bobkový list, tymián, filé jemně osolte, zalijte 100 ml vývaru a duste 10-15 minut.
  7. K vařené rýži vmíchejte hrášek, přidejte rybí filé a vše lehce promíchejte.
  8. Podávejte ozdobené bylinkami.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rybí rizoto

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat