1h a 5min
20min příprava
45min vaření
510 kJ
energetická hodnota na 100g
190 Kč
cena za celý pokrm
Nutriční informace na 100 gramů:3g tuky16g sacharidy7g bílkoviny
Zjednodušené Italské rizoto s rybou a hráškem, je lehké, rychlé a skvělé nejen pro letní dny.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
250 g
rýže
- nejlépe Arborio
500 g
rybího filé
- mraženého, nebo chlazeného
200 ml
zeleninového vývaru
4 lžíce
másla
1 stroužek
česneku
1 ks
cibule
1 ks
bobkového listu
0.5 lžičky
soli
250 g
hrášku
- čerstvý,nebo mražený
1 lžíce
citronového tymiánu
- čerstvý-lístečky
Na ozdobu
1 hrst
oblíbených bylinek
- směs
Postup přípravy
Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno.
Filé nakrájejte na kousky.
Rýži uvařte podle návodu na obalu.
Ve velké pánvi rozehřejte 2 lžíce másla, přidejte na plátky nakrájený česnek a nakrájenou cibuli.
Přidejte 100 ml vývaru, přisypte hrášek a 5 minut duste.
Rybí filé vložte do rendlíku se 2 lžícemi rozehřátého másla, přidejte bobkový list, tymián, filé jemně osolte, zalijte 100 ml vývaru a duste 10-15 minut.
K vařené rýži vmíchejte hrášek, přidejte rybí filé a vše lehce promíchejte.
Podávejte ozdobené bylinkami.