Prostreno.cz

Telecí guláš s pórkem

Telecí maso je považováno za dietní, je měkčí a šťavnatější než maso hovězí. Guláš je jednoduchý, rychlý a když není telecí, je vynikající i z vepřového masa.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 2h a 25min

    25min příprava

    2h a 0min vaření

  • 414 kJ / 99 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy4g
tuky5g

Ingredience na

  • 700 g telecí plece
  • 1 ks pórku
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 300 ml masového vývaru
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce sádla - nebo oleje
  • 3 špetky mletého pepře
  • 3 špetky soli
  • Na ozdobu
  • 2 snítky rozmarýnu - nebo jiná bylinka

Postup přípravy

  1. Telecí maso nakrájejte na kostky.
  2. Očištěný pórek a celer nakrájejte na plátky.
  3. Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte nadrobno.
  4. Na sádle nechte zpěnit cibuli, přidejte maso a krátce ho opečte.
  5. Přidejte česnek, maso osolte, opepřete, zalijte vývarem a duste doměkka.
  6. Přibližně v polovině dušení přisypte k masu pórek a celer. Duste až je maso měkké.
  7. Guláš před podáváním ozdobte rozmarýnem.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí guláš s pórkem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat