Prostreno.cz

Telecí roláda plněná vejci a šunkou

Kombinace lahodných chutí. S nádivkami můžete experimentovat a obměňovat bylinky a náplň podle chuti.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 2h a 15min

    45min příprava

    1h a 30min vaření

  • 572 kJ / 136 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy2g
tuky8g

Ingredience na

  • 800 g telecí kýty
  • 100 g plátků šunky
  • 5 lžic másla
  • 2 lžíce oleje
  • 4 ks vajec
  • 2 ks sladkokyselé okurky
  • 1 hrst oblíbených bylinek - nasekaných
  • 250 ml vývaru
  • 1 lžíce hladké mouky - na zahuštění
  • 5 špetek soli
  • 4 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Maso rozřízněte napříč tak, aby jste získali plochý plát. To znamená, že maso nesmíte rozkrojit úplně, ale tak, aby se dalo rozevřít jako kniha.
  2. Pak maso důkladně naklepejte. Jemné telecí je dobré naklepávat přes fólii, aby se nepotrhalo.
  3. Maso osolte, opepřete a poklaďte plátky šunky.
  4. Rozehřejte 3 lžíce másla, na máslo rozklepněte vejce, rychle je rozmíchejte, vsypte okurky pokrájené na krátké nudličky, nasekané bylinky a vše jemně osolte. Jakmile vejce začnou být krémovitá, sejměte pánev z plamene.
  5. Připravená, vychladlá vejce rozetřete na plátky šunky.
  6. Plát masa s náplní opatrně stočte jako roládu a ovažte potravinářským provázkem.
  7. Roládu opečte ze všech stran v pekáčku na 2 lžících másla a 2 lžících oleje.
  8. Troubu předehřejte na 180 °C.
  9. Maso podlijte vývarem a přikryté pečte v troubě doměkka. Roládu dopečte odkrytou.
  10. Vypečenou šťávu zahustěte moukou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí roláda plněná vejci a šunkou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat