Telecí roláda plněná vejci a šunkou
Kombinace lahodných chutí. S nádivkami můžete experimentovat a obměňovat bylinky a náplň podle chuti.
-
2h a 15min
45min příprava
1h a 30min vaření
-
572 kJ / 136 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny9g
sacharidy2g
tuky8g
Ingredience na
- 800 g
telecí kýty
- 100 g
plátků šunky
- 5 lžic
másla
- 2 lžíce
oleje
- 4 ks
vajec
- 2 ks
sladkokyselé okurky
- 1 hrst
oblíbených bylinek
- nasekaných
- 250 ml
vývaru
- 1 lžíce
hladké mouky
- na zahuštění
- 5 špetek
soli
- 4 špetky
mletého pepře
Postup přípravy
- Maso rozřízněte napříč tak, aby jste získali plochý plát. To znamená, že maso nesmíte rozkrojit úplně, ale tak, aby se dalo rozevřít jako kniha.
- Pak maso důkladně naklepejte. Jemné telecí je dobré naklepávat přes fólii, aby se nepotrhalo.
- Maso osolte, opepřete a poklaďte plátky šunky.
- Rozehřejte 3 lžíce másla, na máslo rozklepněte vejce, rychle je rozmíchejte, vsypte okurky pokrájené na krátké nudličky, nasekané bylinky a vše jemně osolte. Jakmile vejce začnou být krémovitá, sejměte pánev z plamene.
- Připravená, vychladlá vejce rozetřete na plátky šunky.
- Plát masa s náplní opatrně stočte jako roládu a ovažte potravinářským provázkem.
- Roládu opečte ze všech stran v pekáčku na 2 lžících másla a 2 lžících oleje.
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Maso podlijte vývarem a přikryté pečte v troubě doměkka. Roládu dopečte odkrytou.
- Vypečenou šťávu zahustěte moukou.