Prostreno.cz

Vepřová plec na zelenině

Šťavnaté vepřové maso se zeleninou chutná skvělé s těstovinami, rýží i bramborami.

  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 828 kJ / 197 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy2g
tuky19g

Ingredience na

  • 800 g vepřové plece
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička kari koření
  • 4 špetky soli
  • 2 ks velkých rajčat
  • 2 ks žluté papriky
  • 300 ml masového vývaru
  • 2 plátky studeného másla

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Maso a zeleninu nakrájejte na stejně velké kousky.
  3. Maso orestujte ze všech stran v pekáčku na oleji.
  4. Během restování posypte maso kari kořením a solí.
  5. Maso podlijte vývarem a pečte v troubě doměkka.
  6. Přibližně po 45 minutách pečení přisypte k masu nakrájenou zeleninu a maso dopečte doměkka.
  7. K hotovému masu vmíchejte studené máslo.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    15,30g
  • Sacharidy:

    15,30g
    • Cukry:

      4,80g
  • Tuky:

    201,40g
  • Vláknina:

    2,00g

Aktivita pro spálení: 197 kcal

24

minut jízdy na kole

18

minut běhu

58

minut uklízení



Podobné recepty

Zelné listy plněné mrkví

(1 hlasů)
2h a 0min
586 kJ

Vepřové kýta s libečkem

(1 hlasů)
1h a 20min
702 kJ

Vepřové nudličky na zeleném kari

(1 hlasů)
1h a 25min
939 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová plec na zelenině

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat