Prostreno.cz

Vepřová plec na zelenině

Šťavnaté vepřové maso se zeleninou chutná skvělé s těstovinami, rýží i bramborami.

  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 831 kJ / 198 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy3g
tuky19g

Ingredience na

  • 800 g vepřové plece
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička kari koření
  • 4 špetky soli
  • 2 ks velkých rajčat
  • 2 ks žluté papriky
  • 300 ml masového vývaru
  • 2 plátky studeného másla

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Maso a zeleninu nakrájejte na stejně velké kousky.
  3. Maso orestujte ze všech stran v pekáčku na oleji.
  4. Během restování posypte maso kari kořením a solí.
  5. Maso podlijte vývarem a pečte v troubě doměkka.
  6. Přibližně po 45 minutách pečení přisypte k masu nakrájenou zeleninu a maso dopečte doměkka.
  7. K hotovému masu vmíchejte studené máslo.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová plec na zelenině

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat