Prostreno.cz

Zelné listy plněné mrkví

Zelné listy známe hlavně plněné mletým masem. Určitě vyzkoušejte tento recept, kde část masa nahradí mrkev.

  • 2h a 0min

    45min příprava

    1h a 15min vaření

  • 556 kJ / 133 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy17g
tuky6g

Ingredience na

  • 10 lístků zelí
  • 1 lžička soli
  • 350 ml masového vývaru
  • Na náplň
  • 400 g mrkve
  • 3 lžíce oleje
  • 2 ks šalotky
  • 0.5 hrnku nasekaných bylin - oregano, majoránka, petržel
  • 1 stroužek česneku
  • 1 hrnek vařené rýže
  • 2 špetky mletého pepře
  • 250 g mletého vepřového masa

Postup přípravy

  1. Ze zelí vyberte stejně velké listy.
  2. Listy povařte přibližně 2 minuty v hrnci s osolenou vodou.
  3. Ze zelných listů vykrojte silná žebra, nebo je seřízněte na menší tloušťku (vyříznutí udělá v listu nepříjemný otvor, zatímco seříznutí ponechá list celistvý a snadněji plnitelný).
  4. V hrnci na oleji nechte zesklovatět nakrájenou šalotku.
  5. Přidejte na tenké nudličky nakrájenou mrkev, nasekané bylinky, maso a duste 5 minut.
  6. Maso podle chuti osolte, přidejte pepř a prolisovaný česnek. Nakonec vmíchejte rýži.
  7. Na každý zelný list položte přibližně lžíci náplně-záleží, jak velké zelné listy máte.
  8. Nejprve přehněte boční strany listu dovnitř směrem k náplni, pak list zamotejte, a to směrem od seříznutého košťálu ke špičce listu.
  9. Listy uložte (spojem dolů) do zapékací misky, nebo pekáčku.
  10. Podlijte vývarem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 50 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zelné listy plněné mrkví

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat