Prostreno.cz

Filé pstruha na másle s ořechy

Jemný šťavnatý pstruh s ořechy, sýrem a petrželkou.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 591 kJ / 141 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy6g
tuky9g

Ingredience na

  • 400 g filet pstruha duhového
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého, bílého pepře
  • 4 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 50 g lískových, nebo piniových ořechů
  • 0.5 hrnku zelené petrželky - nakrájené
  • 2 lžíce citronové kůry - nakrájené na tenké nudličky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce parmezánu - strouhaného
  • K podávání
  • 4 plátky limetky nebo citrónu

Postup přípravy

  1. Ve velké pánvi rozehřejte máslo a olej.
  2. Do pánve nasypte ořechy, citronovou kůru, přidejte citronovou šťávu, petrželku a vše promíchejte.
  3. Filety pstruha osolte, opepřete a vložte do pánve s připraveným máslem.
  4. Filé opečte z obou stran.
  5. Podávejte posypané sýrem.
  6. Ozdobte plátky limetky, nebo citrónu.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Filé pstruha na másle s ořechy

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat