Prostreno.cz

Polévka z červeného zelí

Zelná polévka s balsamicem, vínem a ricottou.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 207 kJ / 49 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy7g
tuky2g

Ingredience na

  • 300 g červeného zelí
  • 1 ks červené cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 ks malého pórku - pouze bílá část
  • 200 ml červeného vína
  • 2 l masového vývaru
  • 0.5 lžíce balsamico redukce
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka mletého pepře
  • K podávání
  • 4 lžíce sýra ricotta
  • Na ozdobu
  • 1 hrnek klíčků (výhonků) červené řepy - volitelné

Postup přípravy

  1. Očištěnou zeleninu nakrájejte. Cibuli a pórek na plátky, zelí na nudličky.
  2. V hrnci na oleji s máslem nechte zesklovatět cibuli, přisypte pórek, zelí a minutu míchejte.
  3. Zeleninu zalijte vývarem, vínem a vařte, až je zelenina měkká.
  4. Pokud chcete, můžete polévku rozmixovat.
  5. Polévku dochuťte solí, pepřem a balsamicem.
  6. Podávejte se sýrem ricotta, ozdobené klíčky červené řepy.

TIP:

Klíčky (výhonky) červené řepy koupíte v prodejnách se zdravou výživou.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z červeného zelí

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat