Prostreno.cz

Polévka z rukoly

Ideální recept na letní polévku. Můžete ji také podávat jako předkrm.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 562 kJ / 134 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy4g
tuky9g

Ingredience na

  • 250 g rukoly
  • 1 ks malé cukety
  • 2 l zeleninového vývaru - nebo kuřecího
  • 250 g cherry rajčat
  • 15 ks mini kuliček mozzarelly
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička pískového cukru
  • 2 špetky mletého bílého pepře
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Přibližně ¾ rukoly nakrájejte, zbytek si odložte na zdobení.
  2. Omytou cuketu nakrájejte na kostičky.
  3. Cuketu a rukolu nasypte do vývaru a vařte 15 minut, nebo až je cuketa měkká.
  4. Mezitím orestujte na oleji cherry rajčata.
  5. Polévku rozmixujte ponorným mixérem, podle potřeby dochuťte solí, pepřem, cukrem a nechte ji vychladnout.
  6. Polévku podávejte s kuličkami mozarelly, restovanými rajčaty, ozdobenou rukolou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z rukoly

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat