Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Cuketový koláč s kakaem

lanvin
2hlasy
Hodnotit

1h a 15min

30min příprava

45min vaření

940 kJ

energetická hodnota na 100g

110 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:10g tuky26g sacharidy4g bílkoviny

Potřebujete zpracovat cuketu. Upečte si skvělý moučník vonící perníkem.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 400 g nahrubo nastrouhané cukety
  • 350 g polohrubé mouky
  • 180 g moučkového cukru
  • 120 g bílého jogurtu
  • 150 ml rostlinného oleje
  • 3 ks vajec
  • 1 ks kypřícího prášku do perníku
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 ks velké jablko
  • 2 lžíce hrubé mouky - na vysypání formy
  • 3 lžíce čokoládových peciček
  • Na vymazání
  • 1 lžíce tuku

Postup přípravy

  • Větší kulatou formu vymažte tukem a vysypte moukou.
  • Cuketu oloupejte a nahrubo nastrouhejte. Přebytečnou vodu vymačkejte.
  • Troubu předehřejte na 180 °C.
  • Vejce vymíchejte s cukrem do pěny, mouku prosejte spolu s kakaem a kypřicím práškem.
  • Do vaječné hmoty vmíchejte jogurt, olej a po částech přisypávejte sypké smíchané ingredience.
  • Nakonec přidejte cuketu a na kostičky nakrájené jablko.
  • Důkladně vymíchané těsto nalijte do připravené formy.
  • Pečte přibližně 45 minut. Záleží na výkonu trouby.
  • Ještě horký koláč posypte čokoládovými pecičkami.
TIP:

Do těsta můžete přidat půl lžíce perníkového koření.

Smoothie s banánem a mandlovým mlékem

Smoothie s banánem a mandlovým mlékem

3 hlasy
25min 1527kJ 70 Kč
Koláč s kokosem

Koláč s kokosem

7 hlasů
1h a 10min 1354kJ 99 Kč

Podobné recepty

Kořeněné mirabelky s perníkem

Kořeněné mirabelky s perníkem

1 hlas
40min 633 kJ 99 Kč
Jablečné řezy

Jablečné řezy

6 hlasů
1h a 35min 973 kJ 170 Kč
Dezert s ricottou a mangem

Dezert s ricottou a mangem

2 hlasy
30min 422 kJ 150 Kč
Lískooříšková bábovka

Lískooříšková bábovka

0 hlasů
1h a 30min 1138 kJ 110 Kč
Čokoládové suflé

Čokoládové suflé

1 hlas
55min 1155 kJ 80 Kč
Bábovka s ostružinami

Bábovka s ostružinami

1 hlas
1h a 25min 1202 kJ 150 Kč

Články nejen o vaření