Prostreno.cz

Jablka plněná sýrem

Tato pečená jablka ve slané verzi, jsou jednoduchá na přípravu, jsou plněná sýrem a slaninou.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 45min

    25min příprava

    20min vaření

  • 831 kJ / 198 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy8g
tuky13g

Ingredience na

  • 4 ks velkých jablek - stejně velká
  • 100 g libové anglické slaniny
  • 4 plátky tvrdého sýra čedar
  • 120 ml suchého bílého vína
  • 4 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Slaninu nakrájejte na tenké proužky, nebo na kostičky a orestujte ji nasucho v pánvi.
  3. Orestovanou slaninu vyndejte děrovanou lžíci na papírový ubrousek.
  4. Jablka umyjte a otřete, odkrojte vršek jablka (přibližně 1 třetinu) a opatrně vyřízněte celý jádřinec.
  5. Slaninu rozdělte do jablek, do každého vložte sýr a lehce posypte pepřem.
  6. Jablka přikryjte odříznutými vršky.
  7. Jablka uložte do pekáčku, zalijte je bílým vínem a pečte 15-20 minut, podle tvrdosti jablek. Podávejte horké.

TIP:

Můžete použít i jiný sýr - například hermelín, eidam, nebo nivu.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jablka plněná sýrem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat