Prostreno.cz

Lilek z trouby

Výborné italské jídlo, které bude chutnat nejen vegetariánům.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 1038 kJ / 248 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy6g
tuky24g

Ingredience na

  • 2 ks lilku
  • 4 lžíce oleje
  • 4 špetky mletého pepře
  • 0.5 lžičky soli
  • K podávání
  • 250 ml husté zakysané smetany - nebo řecký jogurt
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku - prolisovaného
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého bílého pepře - nebo chilli vločky
  • Na posypání
  • 1 snítka čerstvé máty - nakrájené
  • 4 lžíce piniových oříšků
  • 4 lžíce jadérek granátového jablka

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Plech vyložte pečícím papírem.
  3. Lilky podélně překrojte na polovinu, položte je na plech, pokapejte je olejem, osolte, opepřete a pečte v předehřáté troubě přibližně 40 minut.
  4. Zakysanou smetanu osolte, opepřete, přidejte prolisovaný česnek, olej a důkladně promíchejte.
  5. Pečený lilek podávejte s ochucenou smetanou, posypané oříšky, nakrájenou mátou a jadérky granátového jablka.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Lilek z trouby

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat