Prostreno.cz

Halibut s máslovou omáčkou

Jemná chuť ryby výborně vynikne ve spojení s citronovou šťávou, máslem a kapary. Připravit rybu netrvá příliš dlouho a výsledek je lahůdkový.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 760 kJ / 181 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy15g
tuky9g

Ingredience na

  • 650 g filé halibuta - nebo jiné ryby
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého černého pepře
  • 150 g másla
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce kaparů
  • K podávání
  • 400 g čerstvé zeleniny - okurky,ředkvičky apod.

Postup přípravy

  1. Rybu nakrájejte na 4 porce.
  2. V mělké misce smíchejte mouku, sůl a pepř.
  3. Rybí porce obalte v připravené mouce.
  4. Ve velké pánvi rozehřejte 4 lžíce másla a porce ryby zvolna opečte z obou stran dozlatova, (přibližně 15 minut, pokud máte větší porce-déle).
  5. Ryby vyndejte na nahřátý talíř.
  6. Do stejné pánve přidejte zbytek másla, přisypte kapary, přidejte citronovou šťávu a 5 minut za stálého míchání duste.
  7. Do omáčky vložte ryby a ještě je krátce prohřejte.
  8. Zeleninu nakrájejte na malé kostičky a podávejte ji k rybě.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Halibut s máslovou omáčkou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat