Prostreno.cz

Vepřové plátky s mrkví a houbami

Šťavnaté vepřové maso se sterilovanými houbami chutná skvělé s těstovinou, rýží i bramborami.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 916 kJ / 218 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy3g
tuky20g

Ingredience na

  • 800 g vepřového masa - kotleta bez kosti, nebo kýta
  • 1 ks cibule
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce směsi koření argentina, mexiko - nebo dle chuti
  • 4 špetky soli
  • 1 ks velké mrkve
  • 300 g směsi sterilovaných hub
  • 300 ml masového vývaru
  • 2 plátky studeného másla
  • 1 snítka rozmarýnu - nasekaného

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Plátky masa orestujte ze všech stran v pekáčku na oleji.
  3. Během restování posypte maso kořením a solí.
  4. Maso podlijte vývarem, přidejte na plátky nakrájenou mrkev, nakrájenou cibuli a pečte v troubě doměkka.
  5. Přibližně po 40 minutách pečení přisypte k masu scezené, propláchnuté houby a nasekaný rozmarýn.
  6. K hotovému masu vmíchejte studené máslo.

TIP:

Na jaře můžete k masu přidat malé, nové brambory.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    31,24g
  • Sacharidy:

    94,60g
    • Cukry:

      9,80g
  • Tuky:

    218,10g
  • Vláknina:

    48,10g

Aktivita pro spálení: 218 kcal

27

minut jízdy na kole

20

minut běhu

65

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřové kotlety s houbami

(1 hlasů)
1h a 20min
882 kJ

Dýňová sekaná s telecím masem

(2 hlasů)
1h a 30min
610 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové plátky s mrkví a houbami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat