Prostreno.cz

Vepřová panenka s fazolkami

Toto jídlo je plné chuti. Šťavnatý kousek vepřové panenky, česnekové fazole a rajčata s octem balsamico.

  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 730 kJ / 174 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy3g
tuky15g

Ingredience na

  • 300 g zelených fazolek
  • 2 stroužky česneku
  • 250 g cherry rajčat
  • 700 g vepřové panenky
  • 2 snítky tymiánu
  • 6 lžic olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce octa balsamico
  • 0.5 lžičky soli
  • 3 špetky hrubě mletého pepře

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Vepřovou panenku jemně ze všech stran osolte.
  3. V pánvi vhodné do trouby zahřejte 4 lžíce oleje a na oleji zvolna opečte ze všech stran vepřovou panenku.
  4. Pánev s masem dejte na 15 minut do předehřáté trouby, poté panenku obraťte, přidejte snítky tymiánu a přikryté 25 -30 minut dopečte. Záleží na velikosti vepřové panenky.
  5. Měkké maso vyndejte z trouby, nechte asi 5 minut stát, teprve pak maso nakrájejte na tenké plátky.
  6. Očištěné fazolky nasypte do vařící, lehce osolené vody a vařte 5 minut. Fazolky sceďte a propláchněte studenou vodou.
  7. V pánvi zahřejte 2 lžíce oleje a 2 lžíce másla, přisypte okapané fazolky, přidejte prolisovaný česnek, překrojená rajčata, jemně osolte, opepřete a restujte za stálého míchání přibližně 4 minuty.
  8. Nakonec pokapejte fazolky octem balsamico.
  9. Vepřovou panenku podávejte s fazolkami a rajčaty.

TIP:

Před pečením můžete panenku stáhnout do pevnějšího tvaru pomocí potravinářského provázku. Zejména slabé konce panenky zahněte zpět pod maso a provázkem je upevněte.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s fazolkami

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat