Prostreno.cz

Vepřové kotlety s houbami

Vepřové kotlety s jemnou houbovou omáčkou.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 653 kJ / 156 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy4g
tuky14g

Ingredience na

  • 4 ks vepřových kotlet s kostí
  • 1 lžička soli
  • 5 špetek mletého pepře
  • 4 lžíce oleje
  • 4 lžíce másla
  • 300 g čerstvých hub
  • 1 ks menší červené cibule
  • 250 ml 33% smetany
  • 2 lžíce světlé instantní jíšky
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 200 g cherry rajčat
  • 6 snítek zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Vepřové kotlety posypte solí a pepřem.
  2. Ve velké nepřilnavé pánvi zahřejte 3 lžíce oleje, 2 lžíce másla, přidejte vepřové kotlety a opékejte je z každé strany 8-10 minut, nebo až je maso měkké. Měkké maso vyndejte na talíř.
  3. V rendlíku rozehřejte lžíci oleje, 2 lžíce másla, přisypte oloupanou, nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět.
  4. Přidejte nakrájené houby a duste je, až se z hub odpaří voda.
  5. Přilijte smetanu, přisypte jíšku a vařte 5-8 minut.
  6. Omáčku podle chuti osolte, opepřete a dochuťte citronovou šťávou.
  7. Maso podávejte s omáčkou, překrojenými rajčaty a petrželkou.

TIP:

Maso můžete také upéct v troubě.





Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Vepřové kotlety s houbami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat