Plněné masové plátky
Šťavnatá krůtí prsa s pikantní parmazánovou náplní.
-
1h a 50min
35min příprava
1h a 15min vaření
-
649 kJ / 155 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny10g
sacharidy6g
tuky10g
Ingredience na
- 800 g
krůtích prsou
- 4 špetky
mletého pepře
- 4 špetky
soli
- Na náplň
- 3 lžíce
olivového oleje
- 80 g
libové anglické slaniny
- nakrájené na malé kostičky
- 1 ks
šalotky
- 1 stonek
řapíkatého celeru
- drobně nakrájený
- 2 plátky
toustového chleba
- 4 lístky
čerstvé šalvěje
- jemně nasekané
- 100 ml
kuřecího vývaru
- 100 g
strouhaného parmezánu
- 2 špetky
chilli vloček
- Na omáčku
- 2 lžíce
másla
- 2 lístky
čerstvé šalvěje
- jemně nasekané
- 0.5 lžíce
bramborového škrobu
- 200 ml
bílého vína
- 150 ml
kuřecího vývaru
- 150 ml
33% smetany
- 1 lžička
medu
Postup přípravy
- V pánvi na oleji opečte anglickou slaninu. Opečenou slaninu vyndejte děrovanou lžící do misky.
- Na stejnou pánev přidejte drobně nakrájenou šalotku, řapíkatý celer, šalvěj, 100 ml vývaru a duste 5 minut.
- Odstraňte ze zdroje tepla, přidejte plátky rozdrobeného, toustového chleba a důkladně vymíchejte.
- Nakonec vmíchejte sýr, chilli vločky a opečenou anglickou slaninu. Nechte vychladnout.
- Plátky masa naklepejte, osolte a opepřete.
- Na každý plátek položte připravenou směs.
- Maso stočte do rolády. Rolády můžete ovázat potravinářským provázkem.
- V pekáčku rozehřejte máslo, přidejte kuřecí vývar ve kterém rozmíchejte škrob, přidejte víno, jemně nasekanou šalvěj, med a vše důkladně promíchejte.
- Do omáčky vložte maso, přikryjte, dejte do předehřáté trouby a pečte přibližně 30 minut.
- Maso odkryjte, přidejte smetanu a maso dopečte doměkka.