Prostreno.cz

Plněné masové plátky

Šťavnatá krůtí prsa s pikantní parmazánovou náplní.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 50min

    35min příprava

    1h a 15min vaření

  • 649 kJ / 155 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy6g
tuky10g

Ingredience na

  • 800 g krůtích prsou
  • 4 špetky mletého pepře
  • 4 špetky soli
  • Na náplň
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 80 g libové anglické slaniny - nakrájené na malé kostičky
  • 1 ks šalotky
  • 1 stonek řapíkatého celeru - drobně nakrájený
  • 2 plátky toustového chleba
  • 4 lístky čerstvé šalvěje - jemně nasekané
  • 100 ml kuřecího vývaru
  • 100 g strouhaného parmezánu
  • 2 špetky chilli vloček
  • Na omáčku
  • 2 lžíce másla
  • 2 lístky čerstvé šalvěje - jemně nasekané
  • 0.5 lžíce bramborového škrobu
  • 200 ml bílého vína
  • 150 ml kuřecího vývaru
  • 150 ml 33% smetany
  • 1 lžička medu

Postup přípravy

  1. V pánvi na oleji opečte anglickou slaninu. Opečenou slaninu vyndejte děrovanou lžící do misky.
  2. Na stejnou pánev přidejte drobně nakrájenou šalotku, řapíkatý celer, šalvěj, 100 ml vývaru a duste 5 minut.
  3. Odstraňte ze zdroje tepla, přidejte plátky rozdrobeného, toustového chleba a důkladně vymíchejte.
  4. Nakonec vmíchejte sýr, chilli vločky a opečenou anglickou slaninu. Nechte vychladnout.
  5. Plátky masa naklepejte, osolte a opepřete.
  6. Na každý plátek položte připravenou směs.
  7. Maso stočte do rolády. Rolády můžete ovázat potravinářským provázkem.
  8. V pekáčku rozehřejte máslo, přidejte kuřecí vývar ve kterém rozmíchejte škrob, přidejte víno, jemně nasekanou šalvěj, med a vše důkladně promíchejte.
  9. Do omáčky vložte maso, přikryjte, dejte do předehřáté trouby a pečte přibližně 30 minut.
  10. Maso odkryjte, přidejte smetanu a maso dopečte doměkka.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Plněné masové plátky

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat