1h a 30min
30min příprava
60min vaření
593 kJ
energetická hodnota na 100g
180 Kč
cena za celý pokrm
Nutriční informace na 100 gramů:9g tuky2g sacharidy12g bílkoviny
Základem tohoto receptu je dobrá kari pasta a kokosové mléko.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
1 kg
kuřecích paliček
1 lžička
soli
0.5 lžíce
žluté kari pasty
- podle chutí více
1 lžíce
strouhané citrónové kůry
1 lžíce
medu
100 ml
oleje
1 ks
nakrájené cibule
200 ml
bílého vína
250 ml
kokosového mléka
200 ml
smetany na vaření
1 lžíce
bio sypkého kuřecího vývaru
3 snítky
čerstvého tymiánu
Postup přípravy
Citronovou kůru, olej a med dejte do misky a vše důkladně promíchejte.
Kuřecí paličky osolte a vložte je do připraveného oleje. Promíchejte, aby se maso obalilo olejovou směsí. Nechte hodinu v chladu.
Troubu předehřejte na 190 °C.
Ve smetaně důkladně rozmíchejte sypký vývar a kari pastu, smetanu lehce zahřejte, aby se vše dobře spojilo.
Maso přeložte do pekáčku, nebo zapékací misky, přidejte nakrájenou cibuli, tymián, víno, smetanu a kokosové mléko. Pečte v předehřáté troubě přibližně 50 minut. Alespoň jednou promíchejte.