Prostreno.cz

Dušená ryba s rajčaty

Jednoduché, rychlé a hlavně zdravé.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 60min

    15min příprava

    45min vaření

  • 468 kJ / 111 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy1g
tuky8g

Ingredience na

  • 800 g chlazeného rybího filé - 4 porce
  • 4 ks velkých, oloupaných rajčat
  • 4 lžíce másla
  • 4 lžíce oleje
  • 0.5 lžičky soli
  • 0.5 lžičky drceného barevného pepře
  • 0.5 lžíce koření na ryby
  • 6 lístků bazalky

Postup přípravy

  1. Rajčata nakrájejte na kousky.
  2. V rendlíku rozehřejte 1 lžíci oleje a 2 lžíce másla, přisypte rajčata a duste přibližně 10 minut. Rajčata osolte a opepřete.
  3. V hlubší pánvi rozehřejte 3 lžíce oleje a 2 lžíce másla.
  4. Porce ryby jemně osolte a posypte kořením na ryby, koření lehce vetřete do ryby.
  5. Ryby opečte na oleji s máslem, během pečení přidejte k rybě lístečky bazalky.
  6. Ryby podávejte s připravenými rajčaty.

TIP:

K přípravě receptu můžete použít jakoukoli oblíbenou rybu.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušená ryba s rajčaty

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat