Prostreno.cz

Zelná polévka se žloutky

Vydatná, krémová, zelná polévka. Zelí je základem, doplňkem i přílohou klasické české kuchyně.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 340 kJ / 81 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy7g
tuky4g

Ingredience na

  • 250 g bílého zelí
  • 2 ks malých brambor
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks cibule
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička kurkumy
  • 2 l zeleninového vývaru
  • 2 špetky soli
  • 2 ks žloutků

Postup přípravy

  1. Oloupané brambory a mrkev nakrájejte na malé kosičky. Zelí nakrájejte na nudličky.
  2. V hrnci rozehřejte olej, přisypte nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět.
  3. Cibuli posypte kurkumou a promíchejte.
  4. Přisypte mrkev, zelí, brambory a minutu restujte.
  5. Zeleninu zalijte vývarem a vařte, až je zelenina měkká.
  6. Přibližně čtvrtinu polévky odeberte a rozmixujte. Rozmixovanou polévku nalijte zpět do nerozmixované polévky, tím se polévka zahustí.
  7. Polévku přiveďte k varu a za stálého míchání přidejte do polévky žloutky. Polévku podle potřeby osolte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zelná polévka se žloutky

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat