Prostreno.cz

Zelná polévka se žloutky

Vydatná, krémová, zelná polévka. Zelí je základem, doplňkem i přílohou klasické české kuchyně.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 346 kJ / 82 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy8g
tuky4g

Ingredience na

  • 250 g bílého zelí
  • 2 ks malých brambor
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks cibule
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička kurkumy
  • 2 l zeleninového vývaru
  • 2 špetky soli
  • 2 ks žloutků

Postup přípravy

  1. Oloupané brambory a mrkev nakrájejte na malé kosičky. Zelí nakrájejte na nudličky.
  2. V hrnci rozehřejte olej, přisypte nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět.
  3. Cibuli posypte kurkumou a promíchejte.
  4. Přisypte mrkev, zelí, brambory a minutu restujte.
  5. Zeleninu zalijte vývarem a vařte, až je zelenina měkká.
  6. Přibližně čtvrtinu polévky odeberte a rozmixujte. Rozmixovanou polévku nalijte zpět do nerozmixované polévky, tím se polévka zahustí.
  7. Polévku přiveďte k varu a za stálého míchání přidejte do polévky žloutky. Polévku podle potřeby osolte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    22,04g
  • Sacharidy:

    49,39g
    • Cukry:

      11,53g
  • Tuky:

    126,89g
  • Vláknina:

    8,10g

Aktivita pro spálení: 82 kcal

10

minut jízdy na kole

7

minut běhu

24

minut uklízení



Podobné recepty

Hovězí vývar s cizrnou

(2 hlasů)
1h a 50min
314 kJ

Polévka s kešu ořechy

(3 hlasů)
1h a 5min
372 kJ

Kuřecí polévka s růžičkovou kapustou

(3 hlasů)
50min
151 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zelná polévka se žloutky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat