Prostreno.cz

Hovězí vývar s cizrnou

Dobrý domácí vývar je základ. Doplněný cizrnou, vznikne sytá polévka.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 310 kJ / 74 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy11g
tuky3g

Ingredience na

  • 200 g cizrny
  • 2.2 l domácího hovězího vývaru
  • 4 plátky citrónu
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu - nebo rovná lžička sušeného
  • 1 ks cibule - oloupané, nakrájené
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Cizrnu zalijte vodou a nechte ji přes noc namočenou, po namáčení se zvětší zhruba na trojnásobek původní velikosti.
  2. Vodu ve které byla cizrna namočená slijte, zalijte ji čerstvou vodou a cizrnu uvařte doměkka.
  3. Cizrnu vařte nepřikrytou, podle potřeby během vaření dolijte vodu.
  4. Uvařenou cizrnu sceďte a nechte dobře okapat.
  5. V pánvi na oleji s máslem orestujte oloupanou, nakrájenou cibuli, přisypte dobře okapanou cizrnu, nakrájený rozmarýn, cizrnu lehce osolte, opepřete a na mírném ohni míchejte 5 minut.
  6. Vývar přiveďte k varu.
  7. Na talíře rozdělte cizrnu, přelijte ji horkým vývarem a polévku podávejte s plátkem citrónu.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Hovězí vývar s cizrnou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat