Prostreno.cz

Polévka s kešu ořechy

Hustý zeleninový krém s restovanými kešu ořechy. Polévku můžete podávat s tousty jako hlavní chod.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 381 kJ / 91 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy11g
tuky4g

Ingredience na

  • 1 ks žluté papriky
  • 80 g celeru
  • 1 ks malý pastinák
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks středně velké brambory
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 2 l slabého zeleninového vývaru
  • 2 špetky soli
  • 0.5 lžičky chilli vloček - volitelné
  • 150 g čerstvého smetanového sýra
  • 80 g ořechů kešu
  • 1 lžíce oleje - na přípravu ořechů
  • K podávání
  • 1 ks větší bagety na tousty

Postup přípravy

  1. Na lžíci oleje s máslem nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou cibuli a nakrájený česnek.
  2. K cibuli přisypte očištěnou, na menší kousky nakrájenou zeleninu a minutu míchejte.
  3. Zeleninu zalijte vývarem a vařte, až je zelenina měkká.
  4. Polévku rozmixujte a do polévky vmíchejte sýr.
  5. Dochuťte solí a chilli vločkami.
  6. Na lžíci oleje orestujte dozlatova kešu ořechy. Podávejte je k polévce spolu s tousty.
  7. Tousty: Bagetu nakrájejte na plátky a opečte na pánvi, nebo v troubě.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka s kešu ořechy

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat