Prostreno.cz

Pečená dýně se slunečnicovými semínky

Dýně už dávno nejsou odsouzeny do role kompotu s ananasovou příchutí. Lze z nich připravit báječné polévky, teplé saláty, rizota a mnoho dalších dobrot.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 420 kJ / 100 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy3g
tuky7g

Ingredience na

  • 1 kg dýně Hokaido
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce octa balsamico
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce čerstvého tymiánu - nasekaného
  • 1 ks chilli papričky
  • 4 špetky soli
  • 150 g čerstvého sýra
  • 150 g rukoly
  • 4 lžíce slunečnicových semínek

Postup přípravy

  1. Dýni důkladně omyjte, rozkrojte a vydlabejte semínka. Hokaido nemusíte loupat.
  2. Pak dýni nakrájejte na klínky a nasypte je na plech vyložený pečícím papírem.
  3. Dýni pokapejte olejem, medem, balsamicem, posypte solí, na tenké plátky nakrájenou chilli papričkou a nasekaným tymiánem. Lehce promíchejte.
  4. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 30 minut, nebo až dýně změkne „na skus“.
  5. Dýni posypte slunečnicovými semínky, rozdrobeným sýrem a dejte ještě na 5 minut do trouby.
  6. Podávejte posypané rukolou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečená dýně se slunečnicovými semínky

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat