Prostreno.cz

Salát z dýně Hokaido

Dýně,červená cibule, fazolky a sýr jsou skvělou kombinací chutí, salát můžete podávat samostatně, nebo jako přílohu, například k pečenému kuřeti.

Ohodnotit
(6 hlasů)
sun
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 351 kJ / 84 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy2g
tuky5g

Ingredience na

  • 1 kg dýně Hokaido
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 ks červené cibule
  • 1 lžička soli
  • 250 g zelených fazolek
  • 180 g čerstvého rozdrobeného sýra
  • 2 špetky mletého pepře
  • 2 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy

  1. Dýni rozkrojte a zbavte semínek, pak dýni nakrájejte na tenké klínky (dýni nemusíte loupat).
  2. Oloupanou cibuli nakrájejte na tenké klínky.
  3. Dýni nasypte na plech vyložený pečícím papírem, pokapejte ji olejem a jemně osolte.
  4. Dýni dejte do trouby a pečte v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 20 minut, nebo až je dýně měkká „na skus“. Během pečení klínky dýně jednou otočte. V polovině pečení přisypte k dýni klínky cibule.
  5. Mezitím blanšírujte v osolené vodě očištěné fazolky.
  6. Po pěti minutách fazolky sceďte a nasypte je do ledové vody, po minutě fazolky sceďte a nechte dobře okapat.
  7. Pečenou dýni s cibulí rozdělte na talíře, přisypte fazolky a vše posypte rozdrobeným sýrem.
  8. Podle chuti opepřete a pokapejte citronovou šťávou, můžete přidat pár kapek dýňového oleje.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salát z dýně Hokaido

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat