Prostreno.cz

Čokoládová roláda

Výborný dezert jako z cukrárny. Upečte si tuto dobrotu třeba na Valentýna.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 60min

    45min příprava

    15min vaření

  • 1369 kJ / 327 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy38g
tuky17g

Ingredience na

  • 6 ks vajec
  • 120 g moučkového cukru
  • 120 g polohrubé mouky
  • 4 lžíce kakaa
  • Na krém
  • 250 ml 40% smetany
  • 200 g moučkového cukru
  • 120 g kakaa
  • 350 g másla
  • Na posypání
  • 6 ks sněhových pusinek

Postup přípravy

  1. Bílky vyšlehejte s cukrem do tuha. Do tuhé, bílkové hmoty postupně zašlehejte žloutky a postupně kakao. Nakonec vmíchejte prosetou mouku.
  2. Těsto rozetřete na plech vyložený pečícím papírem.
  3. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 10 minut.
  4. Upečený plát překlopte na kuchyňskou utěrku.
  5. Smetanu nalijte do rendlíku a přiveďte ji k varu.
  6. Přisypávejte pomalu kakao a míchejte metličkou.
  7. Odstavte z ohně a do mírně vychladlé smetany zašlehejte přibližně třetinu másla.
  8. Zbytek másla vyšlehejte s cukrem do pěny.
  9. Postupně zašlehejte vychladlou kakaovou smetanu.
  10. Části krému potřete upečený korpus na roládu a pomocí utěrky ji srolujte.
  11. Zbývajícím krémem roládu potřete a posypte ji rozdrobenými pusinkami.
  12. Hotovou roládu nechte před podáváním vychladit.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Čokoládová roláda

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat