Ingredience na
- 1.5 hrnku
kefíru
- 2.5 hrnku
špaldové mouky
- 1.5 lžičky
jedlé sody
- 2 lžičky
perníkového koření
- 2 ks
vajec
- 0.45 hrnku
oleje
- 0.5 hrnku
třtinového cukru
- 2.5 hrnku
nastrouhané dýně
- Hokaido, nebo máslové
- 0.5 hrnku
nastrouhaných ořechů
- vlašské, nebo lískové
- 2 lžíce
třtinového cukru
- na prosypání dýně
- 3 lžíce
strouhaného kokosu, nebo ořechů
- na vysypání formy
- Na vymazání
- 2 lžíce
tuku
TIP:
Tip: Klasická drobenka: 2:1:1 = dva díly mouky (polohrubé či hrubé), jeden díl másla a stejné množství cukru. Připravená drobenka by měla být drobivá, ne mastná. Pokud se začíná podobat spíše těstu, nebojte se přisypat mouku. Jen tak docílíte správných drobečků. Drobenka z ovesných vloček: 50 g hrubě mletých ovesných vloček, 80 g hladké mouky, 80 g cukru a 80 g másla. Všechny ingredience smíchejte dohromady. Pokud vám směs přijde příliš sypká, přidejte tuk a naopak.