Prostreno.cz

Jehněčí kýta s kuskusem

Pro středomořskou kuchyni je typická jednoduchá příprava a voňavé koření. Skvělá příloha je kuskus.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 45min

    30min příprava

    1h a 15min vaření

  • 553 kJ / 132 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy13g
tuky7g

Ingredience na

  • 500 g jehněčí kýty
  • 4 lžíce oleje
  • 4 špetky soli
  • 1 hrnek kuskusu
  • 2 hrnky horkého zeleninového vývaru - podle potřeby více
  • 1 lžíce koření sambal oelek
  • 400 ml masového vývaru
  • 1 ks malé, červené papriky - nakrájené na kostičky
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 3 stonky petrželky - nasekané
  • 0.5 ks salátové okurky

Postup přípravy

  1. V malém pekáčku na rozehřátém oleji opečte ze všech stran na kousky nakrájené jehněčí maso.
  2. Maso jemně osolte, posypte kořením, podlijte masovým vývarem a duste v troubě předehřáté na 180 °C doměkka.
  3. Kuskus nasypte do menšího hrnce, zalijte zeleninovým vývarem, přikryjte a nechte 10-15 minut stát, pak „načechrejte„ kuskus vidličkou.
  4. Ke kuskusu nasypte na kostičky nakrájenou papriku a okurku.
  5. Přidejte nasekanou petrželku, vinný ocet a vše promíchejte.
  6. Jehněčí maso podávejte s kuskusem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí kýta s kuskusem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat