Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Pečené vánoční jehněčí maso

lanvin
2hlasy
Hodnotit

1h a 55min

25min příprava

1h a 30min vaření

1295 kJ

energetická hodnota na 100g

350 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:31g tuky3g sacharidy6g bílkoviny

Marinované, pečené jehněčí.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 800 g jehněčího masa - plec, kýta
  • 300 ml domácího masového vývaru
  • 4 plátky másla
  • Na marinádu
  • 2 špetky mletého kardamomu
  • 1 hrst ploché listové petrželky
  • 0.5 lžičky skořice
  • 1 lžíce medu
  • 100 ml olivového oleje
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  • Očištěné maso nakrájejte na plátky.
  • V nízké misce smíchejte všechny suroviny na marinádu.
  • Do marinády vložte porce masa a nechte v chladu 24 hodin marinovat.
  • Předehřejte troubu na 180 °C.
  • Maso vložte do pekáčku, na maso položte plátky másla, podlijte vývarem a pečte doměkka.
  • Podávejte s bramborovou kaší a zeleninou.
Slaninové brambory

Slaninové brambory

1h a 30min 620kJ 105 Kč
Rozmarýnové kuličky

Rozmarýnové kuličky

1h a 15min 973kJ 180 Kč

Podobné recepty

Jehněčí kotletky se zeleninou

Jehněčí kotletky se zeleninou

1 hlas
1h a 25min 625 kJ 240 Kč
Jehněčí se špenátem a fazolkami

Jehněčí se špenátem a fazolkami

1 hlas
60min 775 kJ 420 Kč
Pikantní jehněčí kari

Pikantní jehněčí kari

5 hlasů
2h a 0min 473 kJ 290 Kč
Jehněčí na olivách

Jehněčí na olivách

2 hlasy
2h a 0min 634 kJ 480 Kč
Jehněčí guláš z trouby

Jehněčí guláš z trouby

3 hlasy
2h a 0min 561 kJ 340 Kč
Velikonoční jehněčí kolínka

Velikonoční jehněčí kolínka

0 hlasů
6h a 0min 453 kJ 800 Kč

Články nejen o vaření