Prostreno.cz

Jehněčí na portském víně

Pomalé pečení, na víně zvlášť, masu svědčí. Recept na slavnostnější úpravu jehněčího masa. Třeba na velikonoční stůl.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 2h a 25min

    25min příprava

    2h a 0min vaření

  • 542 kJ / 129 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy8g
tuky7g

Ingredience na

  • 1 kg jehněčího masa - plec, hřbet, nebo kýta bez kosti
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 1.5 lžičky soli
  • 0.5 lžičky mletého pepře
  • 200 ml šťávy z granátového jablka
  • 300 ml portského vína
  • 200 ml masového vývaru
  • 2 ks cibule
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 4 lžíce jadérek granátového jablka
  • 10 ks cherry rajčat
  • Na přílohu
  • 250 g kuskusu
  • 430 ml vařicího vývaru - masový, nebo zeleninový
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

  1. Nejprve připravte jehněčí. Troubu předehřejte na 170 °C.
  2. Maso ze všech stran pořádně osolte a opepřete.
  3. Olej a máslo rozehřejte nejlépe v těžkém, nejlépe litinovém hrnci, nebo v pekáčku a maso na něm ze všech stran opečte.
  4. K masu přisypte oloupanou, na vetší kousky nakrájenou cibuli, přidejte tymián, víno, šťávu z granátového jablka a vývar.
  5. Maso přikryjte a pečte v troubě doměkka.
  6. Maso odkryjte k masu přisypte rajčata, jadérka granátového jablka a nepřikryté dejte ještě na 15 minut do trouby.
  7. Kuskus nasypte do kastrůlku nebo do jiné širší, ploché nádoby, pokapejte olejem a promíchejte vidličkou, dokud se zrníčka rovnoměrně neobalí tukem.
  8. Takto připravený kuskus zalijte vývarem a zakryjte dobře padnoucí pokličkou. Nechte 5-8 minut stát. Měkký kuskus načechrejte vidličkou.
  9. Maso podávejte s kuskusem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    60,50g
  • Sacharidy:

    215,50g
    • Cukry:

      14,00g
  • Tuky:

    308,15g
  • Vláknina:

    46,00g

Aktivita pro spálení: 129 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

38

minut uklízení



Podobné recepty

Jehněčí se špenátem a fazolkami

(1 hlasů)
60min
935 kJ

Pikantní jehněčí kari

(5 hlasů)
2h a 0min
609 kJ

Jehněčí na olivách

(2 hlasů)
2h a 0min
980 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Brokolicové karbanátky

(1 hlasů)

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Jehněčí na portském víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat