Prostreno.cz

Vepřová krkovice s červenou cibulí

Maso můžete péci i pozvolna – když se připravuje při nižší teplotě, je šťavnatější. Pivo masu dodá už v marinádě skvělý nádech, šťávu mírně zkaramelizuje a dodá vyrovnanou chuť.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 2h a 0min

    30min příprava

    1h a 30min vaření

  • 579 kJ / 138 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy10g
tuky9g

Ingredience na

  • 1 kg vykostěné vepřové krkovice
  • 100 ml rostlinného oleje
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 2 lžičky drceného kmínu
  • 1 lžička soli
  • 250 ml světlého piva - na marinování
  • 250 ml světlého piva - na podlévání
  • 1 lžíce sádla
  • 6 ks malých cibulí - nejlépe červené
  • 6 ks sušených datlí - volitelné

Postup přípravy

  1. Omyté a osušené maso vložte do vhodné nádoby, maso osolte, posypte zázvorem, kmínem, přelijte olejem a 250 ml piva.
  2. Maso uložte na chladné místo a několik hodin marinujte; maso alespoň jednou otočte.
  3. Maso lehce osušte papírovým ubrouskem, vytvarujte do tvaru válečku a ovažte ho potravinářským provázkem, aby si maso udrželo při pečení tvar.
  4. Troubu předehřejte na 160 °C.
  5. V pekáčku rozehřejte sádlo a maso ze všech stran opečte.
  6. Přisypte oloupanou, na poloviny nakrájenou cibuli a datle.
  7. Maso přelijte marinádou a zvolna pečte 60-90 minut, nebo až je maso měkké. Průběžně maso přelévejte vypečenou šťávou a pivem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová krkovice s červenou cibulí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat