Prostreno.cz

Vepřová panenka na zelenině

Šťavnatá vepřová panenka na zelenině s mozarellou.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 614 kJ / 146 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy3g
tuky12g

Ingredience na

  • 750 g vepřové panenky
  • 5 lístků šalvěje
  • 1 ks lilku
  • 2 ks malé cukety
  • 4 ks rajčat
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 200 g mozzarelly
  • 150 ml olivového oleje
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 2 stroužky česneku
  • 0.5 lžičky soli
  • 3 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Lilek, cuketu, rajčata a cibuli nakrájejte na plátky.
  3. Zeleninu uložte do zapékací misky a mezi plátky nasypte nastrouhanou mozarellu.
  4. 100 ml oleje smíchejte s citronovou šťávou, oreganem, jemně nasekaným česnekem, 3 špetkami soli a 2 špetkami mletého pepře.
  5. Ochuceným olejem pokapejte zeleninu.
  6. Vepřovou panenku osolte, opepřete a opečte ji ze všech stran v pánvi na oleji.
  7. Opečenou panenku vložte do zeleniny, přidejte lístečky šalvěje, maso přikryjte a duste v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 30 minut.
  8. Maso odkryjte a dopečte doměkka.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka na zelenině

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat