Vepřové kostky pečené s cibulí a hřebíčkem
Směs vepřového masa, cibule a brambor. Vše z jednoho hrnce.
-
1h a 30min
30min příprava
60min vaření
-
766 kJ / 183 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny5g
sacharidy18g
tuky10g
Ingredience na
- 1 kg
vepřového masa
- kýta,plec
- 2 ks
větší bílé cibule
- 2 stroužky
česneku
- 5 ks
hřebíčků
- 6 lístků
šalvěje
- 1 kg
brambor
- 1 lžíce
sádla
- 600 ml
kvalitního suchého bílého vína
- 250 ml
masového vývaru
- 4 špetky
mletého pepře
- 0.5 lžičky
soli
Postup přípravy
- Maso nakrájejte na kostky, kostky nasypte do ploché misky a zalijte je bílým vínem, aby bylo maso přikryté, maso nechte marinovat přes noc.
- Pekáček, nebo rendlík vhodný na pečení v troubě vymažte sádlem.
- Brambory oloupejte a nakrájejte je na plátky.
- Na dno pekáčku uložte polovinu brambor a osolte je, na brambory nasypte maso, maso posypte hřebíčkem, solí, pepřem, lístečky šalvěje, oloupaným nakrájeným česnekem a oloupanou cibulí, nakrájenou na klínky.
- Na maso rozprostřete zbývající brambory a osolte je.
- Vše podlijte vínem a vývarem.
- Duste v troubě předehřáté na 190 °C doměkka.
- Pokud máte rádi pikantní pokrmy, přidejte k masu nakrájenou chilli papričku bez semínek.