Prostreno.cz

Vepřové kostky pečené s cibulí a hřebíčkem

Směs vepřového masa, cibule a brambor. Vše z jednoho hrnce.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 766 kJ / 183 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy18g
tuky10g

Ingredience na

  • 1 kg vepřového masa - kýta,plec
  • 2 ks větší bílé cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 5 ks hřebíčků
  • 6 lístků šalvěje
  • 1 kg brambor
  • 1 lžíce sádla
  • 600 ml kvalitního suchého bílého vína
  • 250 ml masového vývaru
  • 4 špetky mletého pepře
  • 0.5 lžičky soli

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky, kostky nasypte do ploché misky a zalijte je bílým vínem, aby bylo maso přikryté, maso nechte marinovat přes noc.
  2. Pekáček, nebo rendlík vhodný na pečení v troubě vymažte sádlem.
  3. Brambory oloupejte a nakrájejte je na plátky.
  4. Na dno pekáčku uložte polovinu brambor a osolte je, na brambory nasypte maso, maso posypte hřebíčkem, solí, pepřem, lístečky šalvěje, oloupaným nakrájeným česnekem a oloupanou cibulí, nakrájenou na klínky.
  5. Na maso rozprostřete zbývající brambory a osolte je.
  6. Vše podlijte vínem a vývarem.
  7. Duste v troubě předehřáté na 190 °C doměkka.
  8. Pokud máte rádi pikantní pokrmy, přidejte k masu nakrájenou chilli papričku bez semínek.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové kostky pečené s cibulí a hřebíčkem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat