Prostreno.cz

Špagety s tuňákem

Rychlý a snadný recept na tuňákové špagety - jsou lehké, ale i syté.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 1078 kJ / 257 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy32g
tuky8g

Ingredience na

  • 400 g vaječných špaget
  • 1 lžíce olivového oleje - na vaření těstovin
  • 300 g tuňáka ve vlastní šťávě
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce kaparů
  • 1 lžíce jemně nastrouhané citronové kůry
  • 3 špetky soli
  • 0.5 hrnku petrželky - nakrájené
  • 1 lžíce drceného pepře
  • 4 lžíce strouhaného parmezánu

Postup přípravy

  1. Špagety uvařte podle návodu na obalu. Do vody během vaření špaget přidejte lžíci olivového oleje.
  2. Těstoviny uvařte „al dente„. Uvařené těstoviny slijte přes cedník - neproplachujte je vodou.
  3. Do rendlíku dejte 3 lžíce olivového oleje, scezeného tuňáka, přidejte kapary, a citronovou kůru. Podle chuti osolte a prohřejte.
  4. Špagety rozdělte na talíře, přidejte připraveného tuňáka posypte parmazánem a nakrájenou petrželkou. Můžete posypat drceným pepřem.

TIP:

Těstoviny uvařené „al dente“ jsou uvařené ne zcela do měkka, ale už nejsou tvrdé.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Špagety s tuňákem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat