Prostreno.cz

Zelí s cibulkou a jablky

V kuchyni má zelí všestranné využití. Zelí obsahuje hodně vody a málo kalorií. V zimě je pak zdrojem vitaminu C, má ho dvakrát více než citron.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 158 kJ / 37 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy6g
tuky1g

Ingredience na

  • 2 ks jablek
  • 1.5 kg bílého hlávkového zelí
  • 200 ml vody
  • 1 ks velké cibule
  • 2 lžíce másla
  • 0.5 lžičky soli
  • 3 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Zelí nakrájejte na silnější nudličky a nasypte ho do pekáčku, nebo zapékací misky.
  3. Cibuli nakrájejte na tenké plátky a zelí posypte.
  4. Zelí osolte, opepřete, podlijte 200 ml vody a dejte na 15 minut do trouby.
  5. Jablka nakrájejte na silnější plátky a přisypte je k zelí. Jablka můžete oloupat, ale není to nutné.
  6. Zelí promíchejte a dejte zpět do trouby. Pečte 25 minut, občas promíchejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    13,20g
  • Sacharidy:

    90,80g
    • Cukry:

      24,00g
  • Tuky:

    85,18g
  • Vláknina:

    30,00g

Aktivita pro spálení: 37 kcal

4

minut jízdy na kole

3

minut běhu

11

minut uklízení



Podobné recepty

Kořeněná dušená mrkev

(1 hlasů)
35min
374 kJ

Červená řepa s pistáciemi

(1 hlasů)
1h a 40min
710 kJ

Grilovaná růžičková kapusta

(2 hlasů)
35min
718 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zelí s cibulkou a jablky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat