Prostreno.cz

Salát z drůbežího masa s rukolou

Pokud vám zbylo krůtí, nebo kuřecí maso z přípravy vývaru, nebo dušení, tento salát je ideální pro jeho zpracování.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 35min

    35min příprava

  • 602 kJ / 144 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy8g
tuky10g

Ingredience na

  • 350 g drůbežího masa - vařené,nebo dušené
  • 2 ks větších hrušek
  • 250 g rukoly
  • 150 g baby špenátu
  • 1 ks granátové jablko - semínka
  • 0.5 hrnku vlašských ořechů
  • 0.5 lžičky hrubě mletého pepře
  • Na zálivku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce medu
  • 4 lžíce šťávy z granátového jablka
  • 3 špetky soli

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na malé kousky.
  2. Ingredience na zálivku prošlehejte v misce metličkou.
  3. Rukolu a špenát propláchněte vodou a nechte dobře okapat.
  4. Hrušky nakrájejte na tenké plátky.
  5. Do velké misky nasypte maso, přidejte rukolu, špenát, semínka granátového jablka a ořechy. Lehce promíchejte.
  6. Salát rozdělte na talíře, přidejte plátky hrušek, vše pokapejte zálivkou a posypte dle chuti pepřem. Hned podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Salát z drůbežího masa s rukolou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat