Salát z drůbežího masa s rukolou
Pokud vám zbylo krůtí, nebo kuřecí maso z přípravy vývaru, nebo dušení, tento salát je ideální pro jeho zpracování.
-
-
602 kJ / 144 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny6g
sacharidy8g
tuky10g
Ingredience na
- 350 g
drůbežího masa
- vařené,nebo dušené
- 2 ks
větších hrušek
- 250 g
rukoly
- 150 g
baby špenátu
- 1 ks
granátové jablko
- semínka
- 0.5 hrnku
vlašských ořechů
- 0.5 lžičky
hrubě mletého pepře
- Na zálivku
- 4 lžíce
olivového oleje
- 2 lžíce
citronové šťávy
- 1 lžíce
medu
- 4 lžíce
šťávy z granátového jablka
- 3 špetky
soli
Postup přípravy
- Maso nakrájejte na malé kousky.
- Ingredience na zálivku prošlehejte v misce metličkou.
- Rukolu a špenát propláchněte vodou a nechte dobře okapat.
- Hrušky nakrájejte na tenké plátky.
- Do velké misky nasypte maso, přidejte rukolu, špenát, semínka granátového jablka a ořechy. Lehce promíchejte.
- Salát rozdělte na talíře, přidejte plátky hrušek, vše pokapejte zálivkou a posypte dle chuti pepřem. Hned podávejte.