Prostreno.cz

Marinovaná vepřová panenka s brokolicí

Čerstvá zelenina, křupavé kešu oříšky a marinovaná vepřová panenka. Vepřová panenka jako lahodná večeře se zeleninou.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 1127 kJ / 269 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy24g
tuky15g

Ingredience na

  • 600 g vepřové panenky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce čerstvého zázvoru - jemně nasekaného
  • 2 špetky drceného červeného pepře
  • 200 g hrachových lusků - čerstvé, nebo mražené
  • 1 ks malé brokolice
  • 4 stonky zeleného chřestu
  • 0.5 hrnku kešu ořechů - nemusí být
  • K podávání
  • 4 porce vařené rýže
  • Na marinádu
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 0.5 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 6 lžic olivového oleje

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na silnější proužky.
  2. V misce rozšlehejte sójovou omáčku, rýžový ocet, hnědý cukr, olivový olej a kukuřičný škrob.
  3. Přidejte vepřové maso, důkladně ho obalte marinádou a nechte v chladu přes noc marinovat.
  4. Maso i s marinádou nasypte do Woku, nebo velké pánve, přidejte zázvor, nakrájený česnek a 5 minut míchejte (nebo dokud není maso měkké).
  5. Měkké maso vyndejte děrovanou lžící na talíř.
  6. Do stejné pánve, nebo Woku přidejte 3 lžíce olivového oleje, růžičky brokolice, očištěný, nakrájený chřest, celý hrášek a restujte 5 minut.
  7. K zelenině přidejte vepřové maso, kešu ořechy, posypte pepřem a minutu míchejte. Podávejte s rýži.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Marinovaná vepřová panenka s brokolicí

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat