Prostreno.cz

Celerová polévka s rýží

Lahodná celerová polévka zahuštěná rýží, podávána s plátky jablek.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 271 kJ / 64 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy11g
tuky2g

Ingredience na

  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks středně velké cibule
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 2 l kuřecího vývaru
  • 0.5 hrnku dlouhozrnné rýže
  • K podávání
  • 1 ks jablka - nakrájené na plátky
  • Na ozdobu
  • 6 snítek celerové nati

Postup přípravy

  1. V hrnci zahřejte olej, přidejte oloupanou, nakrájenou cibuli a nechte cibuli zesklovatět.
  2. Přidejte kari, rozmarýn a promíchejte.
  3. Do hrnce nasypte rýži, zalijte vývarem a vařte 15 minut. Často míchejte.
  4. Celer a kousek celerové nati nakrájejte a přidejte ho do hrnce k rýži. Vařte 15 minut.
  5. Když je rýže měkká, polévku rozmixujte dohladka. Pokud nechcete, polévku mixovat nemusíte.
  6. Polévku podávejte s plátky jablek, ozdobenou celerovou natí.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Celerová polévka s rýží

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat