Prostreno.cz

Celerová polévka s rýží

Lahodná celerová polévka zahuštěná rýží, podávána s plátky jablek.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 273 kJ / 65 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy12g
tuky2g

Ingredience na

  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks středně velké cibule
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 2 l kuřecího vývaru
  • 0.5 hrnku dlouhozrnné rýže
  • K podávání
  • 1 ks jablka - nakrájené na plátky
  • Na ozdobu
  • 6 snítek celerové nati

Postup přípravy

  1. V hrnci zahřejte olej, přidejte oloupanou, nakrájenou cibuli a nechte cibuli zesklovatět.
  2. Přidejte kari, rozmarýn a promíchejte.
  3. Do hrnce nasypte rýži, zalijte vývarem a vařte 15 minut. Často míchejte.
  4. Celer a kousek celerové nati nakrájejte a přidejte ho do hrnce k rýži. Vařte 15 minut.
  5. Když je rýže měkká, polévku rozmixujte dohladka. Pokud nechcete, polévku mixovat nemusíte.
  6. Polévku podávejte s plátky jablek, ozdobenou celerovou natí.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    15,70g
  • Sacharidy:

    193,20g
    • Cukry:

      15,00g
  • Tuky:

    117,05g
  • Vláknina:

    47,00g

Aktivita pro spálení: 65 kcal

8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

19

minut uklízení



Podobné recepty

Krémová česneková polévka

(4 hlasů)
55min
361 kJ

Polévka z kadeřávku

(4 hlasů)
1h a 5min
296 kJ

Fazolová polévka s pečeným česnekem

(4 hlasů)
1h a 20min
376 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Celerová polévka s rýží

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat