Prostreno.cz

Polévka z kadeřávku

Nebojte se neobvyklého vzhledu polévky z kadeřávku. Je uvařená z dobrých surovin a je velmi chutná.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 291 kJ / 69 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy10g
tuky2g

Ingredience na

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce červené cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 4 ks brambor
  • 1.8 l vody
  • 1.5 lžíce bio sypkého zeleninového vývaru
  • 2 ks bobkového listu
  • 200 g kadeřávku
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 1 ks šunkové klobásy - nebo podle chuti jiná

Postup přípravy

  1. Oloupanou, nakrájenou cibuli nechte zesklovatět v hrnci na oleji.
  2. Přidejte nakrájený česnek a oloupané, na kostičky nakrájené brambory.
  3. Brambory zalijte vodou, přidejte sypký vývar, bobkový list a vařte 10 minut.
  4. Kadeřávek nakrájejte na nudličky a nasypte ho k bramborám, vařte 15 minut (v této polévce je dobré, když se brambory trochu rozvaří).
  5. Klobásu nakrájejte na plátky, přidejte ji do polévky a jen prohřejte.
  6. Polévku podle chuti osolte opepřete.

TIP:

Kadeřávek neboli kapusta kadeřavá. Listy kadeřávku jsou křehké, zároveň velmi křupavé, šťavnaté a mají specifickou chuť. Skvěle se hodí vařený pro přípravu polévek, pyré, příloh, ale i syrový například do salátů. Vždy použijte jen měkké zelené části, tuhý řapík a bílá žebra odstraňte.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z kadeřávku

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat