Prostreno.cz

Fazolová polévka s pečeným česnekem

Pro zahřátí v chladných dnech je nejlepší dopřát si pořádnou, sytou polévku.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 446 kJ / 106 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy12g
tuky5g

Ingredience na

  • 400 g velkých bílých fazolí ve slaném nálevu
  • 1 palice pečeného česneku
  • 1.2 l domácího zeleninového vývaru
  • 300 ml mléka - nebo smetany na vaření
  • 6 lžic olivového oleje

Postup přípravy

  1. Česnek zabalte do alobalu a upečte v troubě doměkka.
  2. Propláchnuté fazole nasypte do hrnce, zalijte vývarem a vařte 15 minut.
  3. Do polévky přidejte podle chuti stroužky pečeného česneku a polovinu polévky rozmixujte.
  4. Rozmixovanou polévku smíchejte s nerozmixovanou polévkou, přidejte mléko (nebo smetanu) a polévku prohřejte.
  5. Polévku podávejte pokapanou olejem.

TIP:

Kdo má rád česnek, přidá celou palici, pečený není tak ostrý, kdo moc česnek nemusí, přidá jen podle chuti. Můžete použít sušené fazole. Nejdříve je na 8–12 hodin namočte do studené vody. Vodu slijte a v čerstvé vodě je vařte 60–90 minut doměkka. Nesolte.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Fazolová polévka s pečeným česnekem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat