Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Indické jehněčí kostky

Mikeš
2hlasy
Hodnotit

1h a 55min

25min příprava

1h a 30min vaření

838 kJ

energetická hodnota na 100g

480 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:11g tuky21g sacharidy5g bílkoviny

Několik lžic přepuštěného másla Ghí, kešu ořechy a koření dodají masu orientální chuť.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 800 g jehněčího masa - plec, nebo kýta
  • 5 stroužků česneku - nahrubo nasekaných
  • 600 ml masového vývaru
  • 6 lžic přepuštěného másla Ghí
  • 3 ks kardamomu
  • 6 ks celých hřebíčků
  • 0.5 ks tyčinky skořice
  • 1 ks velké cibule
  • 0.5 lžičky mletého koriandru
  • 0.5 lžičky mletého kmínu
  • 0.5 lžičky kajenského pepře
  • 200 ml smetany na vaření
  • 4 špetky soli
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • Na posypání
  • 4 lžíce nakrájené petrželky, nebo koriandru

Postup přípravy

  • Předehřejte troubu na 200 °C.
  • Očištěné maso nakrájejte na kostky.
  • V menším pekáčku rozehřejte máslo Ghí, přidejte kostky masa a 5 minut opékejte.
  • Přidejte kardamom, hřebíček, skořici a promíchejte.
  • Přidejte oloupanou, nakrájenou cibuli, česnek, koriandr, kmín a kajenský pepř, duste 5 minut.
  • Zalijte vývarem, osolte, promíchejte, přikryjte a duste v předehřáté troubě, až je maso měkké.
  • K měkkému masu přilijte smetanu ve které rozmíchejte kukuřičný škrob, promíchejte a odkryté dejte na 15 minut zpět do trouby.
  • Před podáváním posypte petrželkou, nebo koriandrem.
TIP:

Ghí: Jedná se o přepuštěné máslo, kdy se technikou přepuštění oddělí tuk od pevných mléčných částic. Ghí koupíte skoro v každém supermarketu.

Slaninové brambory

Slaninové brambory

1h a 30min 620kJ 105 Kč
Rozmarýnové kuličky

Rozmarýnové kuličky

1h a 15min 973kJ 180 Kč

Podobné recepty

Mleté jehněčí maso na špejli

Mleté jehněčí maso na špejli

2 hlasy
1h a 10min 538 kJ 220 Kč
Jehněčí na portském víně

Jehněčí na portském víně

0 hlasů
2h a 25min 416 kJ 490 Kč
Citronové jehněčí

Citronové jehněčí

1 hlas
2h a 50min 792 kJ 750 Kč
Pečená jehněčí kýta s červenou cibulí

Pečená jehněčí kýta s červenou cibulí

0 hlasů
2h a 35min 675 kJ 420 Kč
Jehněčí sekaná

Jehněčí sekaná

0 hlasů
1h a 50min 767 kJ 320 Kč
Jehněčí s hráškem

Jehněčí s hráškem

1 hlas
1h a 55min 411 kJ 320 Kč

Články nejen o vaření