Prostreno.cz

Indické jehněčí kostky

Několik lžic přepuštěného másla Ghí, kešu ořechy a koření dodají masu orientální chuť.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 55min

    25min příprava

    1h a 30min vaření

  • 838 kJ / 200 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy21g
tuky11g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Očištěné maso nakrájejte na kostky.
  3. V menším pekáčku rozehřejte máslo Ghí, přidejte kostky masa a 5 minut opékejte.
  4. Přidejte kardamom, hřebíček, skořici a promíchejte.
  5. Přidejte oloupanou, nakrájenou cibuli, česnek, koriandr, kmín a kajenský pepř, duste 5 minut.
  6. Zalijte vývarem, osolte, promíchejte, přikryjte a duste v předehřáté troubě, až je maso měkké.
  7. K měkkému masu přilijte smetanu ve které rozmíchejte kukuřičný škrob, promíchejte a odkryté dejte na 15 minut zpět do trouby.
  8. Před podáváním posypte petrželkou, nebo koriandrem.

TIP:

Ghí: Jedná se o přepuštěné máslo, kdy se technikou přepuštění oddělí tuk od pevných mléčných částic. Ghí koupíte skoro v každém supermarketu.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Indické jehněčí kostky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat