Indické jehněčí kostky
Několik lžic přepuštěného másla Ghí, kešu ořechy a koření dodají masu orientální chuť.
-
1h a 55min
25min příprava
1h a 30min vaření
-
838 kJ / 200 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny5g
sacharidy21g
tuky11g
Ingredience na
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Očištěné maso nakrájejte na kostky.
- V menším pekáčku rozehřejte máslo Ghí, přidejte kostky masa a 5 minut opékejte.
- Přidejte kardamom, hřebíček, skořici a promíchejte.
- Přidejte oloupanou, nakrájenou cibuli, česnek, koriandr, kmín a kajenský pepř, duste 5 minut.
- Zalijte vývarem, osolte, promíchejte, přikryjte a duste v předehřáté troubě, až je maso měkké.
- K měkkému masu přilijte smetanu ve které rozmíchejte kukuřičný škrob, promíchejte a odkryté dejte na 15 minut zpět do trouby.
- Před podáváním posypte petrželkou, nebo koriandrem.
TIP:
Ghí: Jedná se o přepuštěné máslo, kdy se technikou přepuštění oddělí tuk od pevných mléčných částic. Ghí koupíte skoro v každém supermarketu.