Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Treska se žampióny

Mikeš
3hlasy
Hodnotit

55min

20min příprava

35min vaření

493 kJ

energetická hodnota na 100g

200 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:7g tuky3g sacharidy8g bílkoviny

Treska dušená na víně s dušenými žampióny. Lehké, rychlé a zdravé.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 720 g tresky - 4 porce
  • 5 lžic másla
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 ks malé šalotky
  • 300 g čerstvých žampiónů
  • 150 ml bílého vína
  • 4 špetky mletého bílého pepře
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 1 lžička škrobové moučky
  • 200 ml 33% smetany
  • 0.5 lžičky soli

Postup přípravy

  • V rendlíku rozehřejte 2 lžíce másla a lžíci oleje, přisypte nakrájenou šalotku a nechte ji zesklovatět.
  • Houby nakrájejte na silnější plátky a nasypte je k šalotce.
  • Přidejte smetanu ve které rozmíchejte škrob a duste 10-15 minut. Houby podle chuti osolte.
  • Porce ryby osolte a opepřete. V hlubší pánvi rozehřejte 3 lžíce másla a lžíci oleje.
  • Na máslo s olejem položte porce ryby, ryby podlijte vínem a duste podle druhu ryb a velikosti porcí 15-20 minut. Během dušení posypte ryby tymiánem.
  • Ryby podávejte s připravenými žampióny se smetanou.
Batátová polévka se špenátem

Batátová polévka se špenátem

3 hlasy
55min 344kJ 99 Kč
Bramborový salát s jogurtem

Bramborový salát s jogurtem

4 hlasy
45min 408kJ 55 Kč

Podobné recepty

Mořský vlk pečený s petrželovým pestem

Mořský vlk pečený s petrželovým pestem

3 hlasy
1h a 15min 417 kJ 340 Kč
Krevety s kukuřicí

Krevety s kukuřicí

1 hlas
35min 367 kJ 180 Kč
Treska na olivách

Treska na olivách

1 hlas
45min 918 kJ 200 Kč
Rybí kuličky

Rybí kuličky

2 hlasy
1h a 5min 600 kJ 190 Kč
Treska s česnekem a cibulí

Treska s česnekem a cibulí

1 hlas
45min 442 kJ 250 Kč
Špagety s tuňákem

Špagety s tuňákem

1 hlas
40min 1107 kJ 130 Kč

Články nejen o vaření