Prostreno.cz

Mořský vlk pečený s petrželovým pestem

Mořská ryba v kombinaci s pestem a houbami má šmrnc.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 15min

    30min příprava

    45min vaření

  • 417 kJ / 99 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy8g
tuky4g

Ingredience na

  • 800 g filet mořského vlka - 4 porce
  • 4 lžíce petrželového pesta
  • 1 kg malých, stejně velkých brambor
  • 250 g žampionů
  • 1 ks malá cuketa
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 lžíce řepkového oleje

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Dno pekáčku vyložte pečícím papírem a lehce ho potřete olejem.
  3. Neoloupané brambory a cuketu důkladně omyjte, nakrájejte je na silnější plátky, plátky uložte na dno pekáčku.
  4. Brambory a cuketu osolte, pokapejte olejem a dejte na 15 minut do trouby.
  5. Na brambory rozprostřete na plátky nakrájené žampiony a nahoru položte osolené, porce ryby.
  6. Ryby potřete pestem a dejte je na 20-30 minut do trouby - záleží na velikosti porcí ryby.

TIP:

K přípravě můžete použít jakoukoli oblíbenou rybu. Petrželové pesto: V mixéru rozmixujte: 1 svazek hladkolisté petrželky bez stonků, pouze lístky, 3 lžíce (zarovnané) strouhaného parmazánu,1 stroužek česneku, 1 lžíci citronové šťávy, 2 lžíce nasekaných vlašských ořechů a 8 lžic olivového oleje.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    29,89g
  • Sacharidy:

    27,18g
    • Cukry:

      4,53g
  • Tuky:

    145,53g
  • Vláknina:

    5,72g

Aktivita pro spálení: 99 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

29

minut uklízení



Podobné recepty

Pečená ryba s ořechy

1h a 25min
1136 kJ

Restovaná ryba s baby špenátem

(2 hlasů)
45min
506 kJ

Karbanátky z rybího masa

(3 hlasů)
1h a 15min
654 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Mořský vlk pečený s petrželovým pestem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat