Prostreno.cz

Kuřecí vývar s houbami

Silný kuřecí vývar se zeleninou a houbami.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 284 kJ / 68 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy8g
tuky2g

Ingredience na

  • 600 g směs kuřecího masa na polévku
  • 1 ks šalotky
  • 2 l vody
  • 1 lžíce sypkého zeleninového vývaru
  • 0.5 ks pórku - nakrájený na plátky
  • 3 lístky bílého zelí - nakrájené na nudličky
  • 200 g žampionů, nebo sezónních hub - nakrájené na plátky
  • 2 ks mrkve - nakrájené na plátky
  • 2 ks bobkového listu
  • 1 snítka tymiánu
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. V hrnci na oleji s máslem nechte zesklovatět nakrájenou šalotku.
  2. Do hrnce přisypte nakrájenou zeleninu a minutu míchejte.
  3. Zeleninu zalijte vodou, přidejte bobkový list, kuřecí maso, sypký vývar a tymián. Vařte, až je maso měkké.
  4. Když je maso skoro měkké, přidejte nakrájené houby.
  5. Měkké maso vyndejte z polévky, oberte od kosti a vložte zpět do polévky.
  6. Polévku podle potřeby dochuťte solí.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí vývar s houbami

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat