Prostreno.cz

Polévka s mletým masem

Mleté maso není jen k přípravě různých karbanátků, ale můžete z něj uvařit i chutnou, sytou polévku.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 362 kJ / 86 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy6g
tuky6g

Ingredience na

  • 250 g mletého vepřového masa - libového
  • 2 lžíce oleje
  • 1.5 l vody - nebo domácího masového vývaru
  • 1 kostka bio masového vývaru
  • 1 špetka mletého kmínu
  • 200 g konzervované cizrny
  • 200 ml smetany na vaření
  • 3 špetky soli
  • 2.5 lžíce instantní jíšky
  • 5 lžiček chilli oleje

Postup přípravy

  1. Maso opečte v hrnci na oleji.
  2. Maso posypte kmínem, osolte, zalijte vodou a přidejte kostku vývaru (pokud máte domácí vývar, použijte vývar). Vařte za občasného míchání 15 minut.
  3. Cizrnu propláchněte a přidejte ji do polévky.
  4. Přisypte jíšku a vařte 15 minut.
  5. Nakonec do polévky přidejte smetanu, která polévku zjemní.
  6. Polévku prohřejte a před podáváním pokapejte chilli olejem.

TIP:

Chilli olej dostanete koupit v každém supermarketu. Většinou mají objem 250 ml. Je i česnekový a další druhy. Místo jíšky můžete polévku zahustit lžíci kukuřičného škrobu, který rozmíchejte v malém množství vody.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka s mletým masem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat