Prostreno.cz

Vepřové kotlety na cideru

Vepřové maso, cider, jablka a růžičková kapusta se v receptu skvěle doplňují.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 530 kJ / 126 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy5g
tuky9g

Ingredience na

  • 200 g růžičkové kapusty
  • 2 ks jablek
  • 1 ks červené cibule
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 ks vepřové kotlety s kostí
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého bílého pepře
  • 250 ml cideru
  • 1 lžíce javorového sirupu, nebo medu

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Do zapékací misky uložte osolené, opepřené kotlety, pokapejte je olejem, přidejte snítku rozmarýnu a podlijte je ciderem.
  3. K masu nasypte klínky cibule, maso přikryjte a duste v předehřáté troubě 30 minut.
  4. Jablka nakrájená na plátky a překrojenou růžičkovou kapustu nasypte do misky, pokapejte javorovým sirupem, nebo medem a promíchejte.
  5. Jablka a růžičkovou kapustu přisypte k masu.
  6. Maso dejte odkryté zpět do trouby a pečte, až je maso měkké.

TIP:

Cider je alkoholický nápoj, který se vyrábí kvašením jablečného moštu.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové kotlety na cideru

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat