Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Vepřové kotlety na cideru

Mikeš
4hlasy
Hodnotit

1h a 25min

25min příprava

60min vaření

530 kJ

energetická hodnota na 100g

150 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:9g tuky5g sacharidy6g bílkoviny

Vepřové maso, cider, jablka a růžičková kapusta se v receptu skvěle doplňují.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 200 g růžičkové kapusty
  • 2 ks jablek
  • 1 ks červené cibule
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 ks vepřové kotlety s kostí
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého bílého pepře
  • 250 ml cideru
  • 1 lžíce javorového sirupu, nebo medu

Postup přípravy

  • Předehřejte troubu na 180 °C.
  • Do zapékací misky uložte osolené, opepřené kotlety, pokapejte je olejem, přidejte snítku rozmarýnu a podlijte je ciderem.
  • K masu nasypte klínky cibule, maso přikryjte a duste v předehřáté troubě 30 minut.
  • Jablka nakrájená na plátky a překrojenou růžičkovou kapustu nasypte do misky, pokapejte javorovým sirupem, nebo medem a promíchejte.
  • Jablka a růžičkovou kapustu přisypte k masu.
  • Maso dejte odkryté zpět do trouby a pečte, až je maso měkké.
TIP:

Cider je alkoholický nápoj, který se vyrábí kvašením jablečného moštu.

Slaninové brambory

Slaninové brambory

1h a 30min 620kJ 105 Kč
Rozmarýnové kuličky

Rozmarýnové kuličky

1h a 15min 973kJ 180 Kč

Podobné recepty

Vepřová kýta v bylinkové omáčce

Vepřová kýta v bylinkové omáčce

1 hlas
1h a 20min 839 kJ 180 Kč
Těstoviny se zelím a uzeným masem

Těstoviny se zelím a uzeným masem

4 hlasy
1h a 15min 942 kJ 200 Kč
Marinovaná vepřová panenka s brokolicí

Marinovaná vepřová panenka s brokolicí

1 hlas
45min 1128 kJ 260 Kč
Vepřový bůček plněný švestkami

Vepřový bůček plněný švestkami

2 hlasy
2h a 5min 1443 kJ 230 Kč
Vepřový guláš s křenem

Vepřový guláš s křenem

2 hlasy
1h a 35min 727 kJ 210 Kč
Vepřové maso se zeleninou v bílé omáčce

Vepřové maso se zeleninou v bílé omáčce

2 hlasy
1h a 40min 538 kJ 240 Kč

Články nejen o vaření