Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Těstoviny se zelím a uzeným masem

sun
5hlasů
Hodnotit

1h a 15min

30min příprava

45min vaření

942 kJ

energetická hodnota na 100g

200 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:11g tuky20g sacharidy10g bílkoviny

Zelí je základem, doplňkem i přílohou klasické české kuchyně. Recept je z kuchyně našich babiček.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 500 g vařených vaječných těstovin - např. široké nudle
  • 100 g anglické slaniny
  • 2 lžíce oleje
  • 350 g bílého zelí
  • 1 ks větší cibule
  • 300 g vařeného uzeného masa - nakrájené na kostičky
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 250 ml smetany na vaření
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 150 g strouhaného tvrdého sýra - volitelné
  • 2 špetky soli
  • Na vymazání
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  • Zelí nakrájejte na nudličky.
  • Do kastrolu na rozehřátý olej nasypte slaninu nakrájenou na kostičky a oloupanou, na tenké plátky nakrájenou cibuli. Míchejte 2-3 minuty.
  • Přisypte zelí, jemně osolte a duste, až zelí trochu změkne.
  • Do vymazané zapékací misky nasypte uvařené těstoviny.
  • Na těstoviny rozprostřete zelí a vše posypte nakrájeným uzeným masem.
  • Vývar, smetanu a hořčici promíchejte a těstoviny zalijte.
  • Pečte v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 45 minut. Před koncem pečení můžete posypat sýrem.
Telecí roláda

Telecí roláda

2h a 0min 685kJ 360 Kč
Kuřecí kostky v grilovací omáčce

Kuřecí kostky v grilovací omáčce

1h a 20min 303kJ 180 Kč

Podobné recepty

Těstoviny Pappardelle s dýní

Těstoviny Pappardelle s dýní

1 hlas
1h a 10min 831 kJ 150 Kč
Mašličky s brokolicí

Mašličky s brokolicí

4 hlasy
1h a 5min 1031 kJ 110 Kč
Celozrnné špagety s cherry rajčaty

Celozrnné špagety s cherry rajčaty

4 hlasy
45min 748 kJ 140 Kč
Penne s krůtím masem

Penne s krůtím masem

2 hlasy
1h a 20min 636 kJ 160 Kč
Kuskus s rajčaty a okurkou

Kuskus s rajčaty a okurkou

0 hlasů
45min 623 kJ 120 Kč
Rýžové nudle s houbami shiitake

Rýžové nudle s houbami shiitake

2 hlasy
50min 462 kJ 130 Kč

Články nejen o vaření