Prostreno.cz

Omeleta s dušenými jablky

Klasické omelety vylepšené dušenými jablky se skořicí můžete podávat jako sladký oběd, nebo jako dezert.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 1h a 5min

    30min příprava

    35min vaření

  • 795 kJ / 190 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy7g
tuky13g

Ingredience na

  • 4 ks vajec
  • 100 ml mléka
  • 1 špetka soli
  • Na náplň
  • 3 ks jablek - nakrájené na plátky
  • 1 lžíce cukru - nebo podle chuti
  • 0.5 lžičky mleté skořice
  • 2 lžíce másla
  • Na smažení
  • 100 ml oleje

Postup přípravy

  1. Do pánve na rozehřáté máslo nasypte na plátky nakrájená jablka, posypte je cukrem, skořicí a 5-10 minut jablka poduste, záleží na druhu jablek.
  2. Vejce vyšlehejte s mlékem a solí.
  3. Postupně upečte v pánvi na oleji omelety.
  4. Omelety podávejte s dušenými jablky.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Omeleta s dušenými jablky

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat