Prostreno.cz

Sladká rýže s hruškou

Sladká a krémová - lahodný dezert, případně hlavní sladký chod.

Ohodnotit
(20 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 647 kJ / 154 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy24g
tuky5g

Ingredience na

  • 300 g rýže - nejlépe basmati
  • 1 špetka soli
  • 1 l polotučného mléka
  • 1 lžička mleté skořice
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1 - 2 ks zralých hrušek
  • K podávání
  • 60 ml javorového sirupu, nebo medu
  • Na posypání
  • 1 hrst opražených ořechů lískové, nebo vlašské

Postup přípravy

  1. Do hrnce nasypte rýži, zalijte ji mlékem a pomalu zahřívejte k bodu varu.
  2. Přidejte moučkový cukr, sůl, mletou skořici a vše pomalu vařte, dokud není rýže hotová (trvá to 25 – 30 minut). Měla by mít konzistenci husté kaše, v případě potřeby ji můžete naředit mlékem.
  3. Rýži podávejte v hlubokých miskách s plátky hrušek, posypané oříšky a pokapané javorovým sirupem, nebo medem.

TIP:

Rýži můžete podávat s jakýmkoli jiným ovocem.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Sladká rýže s hruškou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat